63 Pilihan Set Bersalin di Malaysia

Assalamualaikum….

Topik yang menarik minat den kat forum hospital bersalin mengenai set bersalin pilihan di Malaysia. Ada bermacam-macam jenis set bersalin yang murah, bagus, elok, terbaik, best dan berkesan di Malaysia. Semua pilihan terletak pada diri sendiri. Nak yang murah, mahal, berkesan, tak berkesan semua ada… :)

Di bawah ini, ialah senarai jenama/brand set bersalin yang berada di pasaran Malaysia, mungkin terlaris, popular dan menjadi pilihan ramai:

1. Set Bersalin Amway (Tropical Herbs 2011, 2012)
2. Set Bersalin Afiat
3. Set Bersalin Ambar Kenanga
4. Set Bersalin Atika Beauty
5. Set Bersalin Air Mancur
6. Set Bersalin Biodex
7. Set Bersalin Beauty Umaira (Juga ada yang panggil Set Bersalin Umairah

8. Set Bersalin Bidadari
9. Set Bersalin Bhidan Trubellai
10. Set Bersalin Bonda
11. Set Bersalin Biofeld
12. Set Bersalin Cosway
13. Set Bersalin CNI
14. Set Bersalin Cap Menara
15. Set Bersalin DCL
16. Set Bersalin Dnavechee
17. Set Bersalin Dunia Herbs
18. Set Bersalin De’Wajah
19. Set Bersalin Dimaz
20. Set Bersalin Felisa Cosmetic (Ada juga menyebut Felisa Kosmetik, dan keliru dengan Felisa Formula)
21. Set Bersalin Gamat Healin
22. Set Bersalin Gamat Emas
23. Set Bersalin HPA (Ramai ingin membeli online dengan harga asli. Serta bertanyakan komen, testimoni tentang produk)
24. Set Bersalin Hiraq
25. Set Bersalin Har One
26. Set Bersalin Ibu Halimah Mak Dara (Sama dengan Nombor 36)
27. Set Bersalin Idaman
28. Set Bersalin Iris
29. Set Bersalin Khazah Bonda (Kadang2 ada yang mencari Kzanah Bonda, mungkin tersilap menaip)
30. Set Bersalin Kak Engku
31. Set Bersalin Kenanga
32. Set Bersalin Kak Roha (Atau Set Bersalin Roha)
33. Set Bersalin Kak Lana
34. Set Bersalin Leesa Formula (Juga carian berkaitan iaitu Lisa Formula dan Lessa Formula. Ramai yang mencari set lengkap, murah dengan testimoni yang boleh dipercayai)
35. Set Bersalin Mustika Ratu (Juga dikenali Jamu Mustika Ratu, Mustika Ratu Selapan)
36. Set Bersalin Mak Dara (Juga dikenali Set Bersalin JMD, Jamu Mak Dara, Jamu Mak Dara Gold, Ratu Dara, Ratu Mak Dara)
37. Set Bersalin Muna Asy Syifa
38. Set Bersalin Manja
39. Set Bersalin Maharani
40. Set Bersalin Nona Roguy (Juga ada yang mencari Nyonya Roguy, Set Bersalin NR)
41. Set Bersalin Nouvelles Visages (Juga dikenali dengan shortform Set Bersalin NV)
42. Set Bersalin Nyonya Meneer
43. Set Bersalin Nuriz
44. Set Bersalin Natasya
45. Set Bersalin Orang Kampung
46. Set Bersalin Puteri Rembulan
47. Set Bersalin Qurratu
48. Set Bersalin Revell
49. Set Bersalin Rojam
50. Set Bersalin R&Z
51. Set Bersalin Radix
52. Set Bersalin Sendayu Tinggi (Ammy 60 Days)
53. Set Bersalin Salindah
54. Set Bersalin Shaklee
55. Set Bersalin Sari Herba
56. Set Bersalin Sari Ayu
57. Set Bersalin Tanamera
58. Set Bersalin TYT
59. Set Bersalin Warisan Afiat
60. Set Bersalin Warisan Mama
61. Set Bersalin Yusmira
62. Set Bersalin Zura
63. Set Bersalin Zarina Zainuddin

kredit senarai : Forum Hospital Bersalin

Semasa berpantang melahirkan Alya dulu, den pakai set bersalin lengkap Leesa Formula macam dalam gambar di atas dan tambahan minyak Bioselusuh keluaran Biodex (yg ni den den buat entry lain tentang kesannya). Harga masa tu boleh tahan mahal.. Dalam RM300 lebih tak termasuk harga minyak bioselusuh tu tapi sebab excited nak bersalin kali pertama, harga tak jadi hal.. Janji lengkap.

Cuma untuk pantang yang akan datang, den ingat nak beli produk yang betul-betul den boleh pakai sampai habis dan berkesan sebabnya produk Leesa Formula dulu separuh jalan saja. Tak sanggup nak telan ubat bagai. Hihihi… Kalau tidak dah lama tulis testimoni kat entry ni… :)

Untuk anda yang pernah guna produk2 yang disenaraikan di atas, jom share pengalaman produk apa yang anda pakai, berkesan ke tidak.. Mahal ke,murah ke.. Boleh jugak jadikan panduan untuk beli nanti….

Jika entry ini menarik, jemputlah tinggalkan komen membina atau klik butang sosial di sebelah untuk perkongsian bersama. Terima kasih.

Comments

  1. ct says

    saya pakai set afiat yg hijau.. nak comment jamu tu x berani sebab makan x habis..sebab bb slalu kene jaundise x leh makan jamu sangat takut lagi teruk.. tu yang separuh jalan.. hehehehe.. tp kalau barut berubat dia memang best..cuma tak best nya barut nie x ada jual asing asing.. so sebab nakkan barut tu beli la jugak setnya walau pun x makan habis

  2. lin says

    salam..
    dua kali bersalin, dua2 guna HPA..alhamdullillah ok jer..masa yg 1st mmg ikut btul aturan..yg kedua rasanya bleh dibilang brp kali je telan ubat dia..sbb masa 2nd baby anak kena tahan wad, terpaksa ulang alik hospital..diri sndiri diabaikan..huhu..nasihat saya apapun yg menjadi pilihan, jgn abaikan..mkn btul2..kalu xthn pns ke apa ke..kurangkan skit dos ubat tu..jgn tinggal trus amalan berpantang n mkn ubat..sbb sy dah lalui..dah lama2 nie..bdn lemah, cpt sakit urat sana sini..tmbh2 bila ngandung lg trus flat..sekadar berkongsi pengalaman..huhu

  3. izan ishak says

    kak izan dari anak pertama sampailah kembar amik jamu mustika ratu aje. lagipun harganya mampu beli berbanding yg lain2… kiranya jamunya mmg habis makan. cuma yg param pilis tu ada juga balancenya. pastu tambah dgn pati ikan haruan… bersalin yg kali ni blm decide lagi. mungkin sama juga kot…
    Jom skodeng entry menarik dari izan ishak …Rezeki Baby dan Rumah Baru!My Profile

    • Zie Fauzi says

      InsyaAllah Hanie.. buat entry ni pun sbb nak buat rujukan… nk beli skrg pun rasa masih awal lg.. Nanti dh dpt feedback mana yg ok, mana yg berkesan dan harga mampu milik akan buat keputusan produk apa yg nak paka nanti… hihihi…

      **itu la,leesa tu mahal bebenor,tp time beli tu x pikir dh,sbb nmpk yg itu jer… last sekali pakai pun x habis…**
      Jom skodeng entry menarik dari Zie Fauzi …63 Pilihan Set Bersalin di MalaysiaMy Profile

  4. pipoq says

    masa anak pertama dulu sy belikan untuk isteri sy set HPA..murah tapi tak cukup dan perlu dapatkan stok tambahan (tapi tak jadi masalah sebab harga barangan dari set tu sendiri pun masih murah jika dibeli secara berasingan)

    anak kedua baru ni pulak sy cuba ikut saranan mak mertua yang suruh pakai set NR..lepas seminggu pakai ni isteri kata ok jugak..cuma yang tak berapa nak tahan tu aroma jamu tu je..hehehe..
    Jom skodeng entry menarik dari pipoq …Bukan sehariMy Profile

  5. el says

    ms anak 1st. tu el pki afiat
    anak kedua pki air mancur
    anak ketiga..pki HPA

    alhamdulilah hat HPA tu el abis mkn
    tu lah kalo ada rejeki tuk anak ke4..nak cari set yg main mkn ubat pil2 je..xmo ada akar2 kayu..bkn mkn pun hehehe
    Jom skodeng entry menarik dari el …EIRA SYAZIRA HAMILMy Profile

  6. syamila says

    kak sya pun pakai leesa formula masa bersalin yg kedua…tp skrg ni ingat nak cari produk kat farmasi je….tambah sket jamu kot…malas nk beli set bersalin…kita combine je ubat2 yg rasa boleh makan sampai habis walaupun selepas pantang…. ;-)
    Jom skodeng entry menarik dari syamila …KERANA DIA SEORANG IBUMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge